Bereken je gezonde gewicht:

Lengte:
 m  cm

Gewicht:
 kg

Papelaan 85 j
Voorschoten
(071) 5622 955

Huis te Landelaan 490
Rijswijk

Kanaalweg 33
Capelle a/d IJssel
(010) 2236 683

06-2003 6159
info@devoorsprong.nl

Lid van NVD

Prodimed dieet

Overgewicht is een groot probleem, óók in Nederland. Maar daarvoor bestaat nu een adequate oplossing: het juiste eiwitdieet.

Afslanken met het Prodimed® Proteïnedieet  (Protéika-dieet)

Diëtistenpraktijk De Voorsprong biedt u het Prodimed-behandelprogramma waarmee u doeltreffend en duurzaam kunt afvallen. In deze praktijk werkt de dietist sinds mei 2004 met het proteïnedieet. Dit dieet is gebaseerd op het behoud van spiermassa terwijl er wel een vermindering van het vetweefsel optreedt. Namelijk door het aanbod van een constante hoeveelheid eiwitten wordt het lichaam gedwongen om de vetreserves aan te spreken voor de energievoorziening. Deskundige begeleiding en controle geven u een blijvend resultaat.

De voordelen van het proteinedieet zijn:

  1. Veilige methode: de dietist besteedt ruim aandacht aan eventuele chronische klachten, zoals b.v. diabetes, vertraagde schildklierwerking, verhoogde bloeddruk of verhoogde cholesterolwaarden. Deze klachten staan het gebruik van het proteïnedieet niet in de weg.      
  2. Comfortabel en gemakkelijk: dit dieet voorkomt een hongergevoel. Het zogenaamde 'grazen' behoort tot het verleden omdat de eiwitten zorgen voor verzadiging.
  3. Geen verlies van spiermassa: een verhoogde opname van eiwitten zorgt voor behoud van spiermassa.

Ook na het eiwitdieet vindt nog begeleiding plaats; regelmatige gewichtscontroles zorgen uiteindelijk voor betere handhaving van het streefgewicht. 

Het assortiment aan eiwitproducten bestaat uit:

  • koude en warme dranken
  • ontbijtgerechten
  • soepen
  • hoofdgerechten
  • desserts

 

Er zijn Prodimed producten in zeer veel verschillende smaken. Dat zorgt ervoor dat dit dieet goed is vol te houden. Zo zijn er koude en warme dranken, havermout, soepen en desserts. In de categorie hoofdgerechten heeft u keuze uit o.a. omeletten, aardappelpuree en pannenkoeken. Tevens is elke maaltijd voorzien van een bepaalde hoeveelheid vitaminen en mineralen.

TIP Suggesties betreffende de verschillende bereidingswijzen stellen u in staat om op een creatieve manier met het proteïnedieet om te gaan. Daarnaast krijgt u voldoende tips om het dieet goed vol te kunnen houden. Zelfs een dineetje of een feestje behoort tot de mogelijkheden. 

DIETIST  Zij zal u gedurende het gehele dieet begeleiden, ondersteunen en motiveren om tot een maximaal resultaat te komen. Ook zal zij aangeven wanneer u naar de volgende fase kunt overgaan.

 

VIJF FASEN

Het Prodimed behandelprogramma bestaat uit vijf verschillende fasen. Allereerst ligt de nadruk op gewichtsvermindering, daarna gevolgd door een langzame overstap naar een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Deze unieke combinatie verzekert u van resultaat op de lange termijn!

Fase 1: Het totale eiwitdieet

Dit is de eerste fase van het dieet. Hier zet u een punt achter al uw vroegere eetgewoonten en elimineert u vrijwel al uw voedingsmiddelen. In deze fase neemt u 4 tot 6 vervangmaaltijden (zakjes) van het Prodimed proteïnedieet.

Het gematigde eiwitdieet (Fase 2)

Dit is de tweede fase van het dieet. De proteïnen van de avondmaaltijd worden vervangen door de eiwitten uit mager vlees, vis of gevogelte. 

De strenge overgangsfase (Fase 3)

Dit is de derde fase van het dieet. Naast de avondmaaltijd, voert u in deze fase een gezond ontbijt opnieuw in. Dus in deze fase worden alleen de lunch en de tussendoortjes nog in de vorm van proteïnen genomen. De zakjes voor het ontbijt en de avondmaaltijd worden vervangen voor een normale maaltijd.

De matige overgangsfase (Fase 4)

Dit is de vierde fase van het dieet. De zakjes voor het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd zijn vervangen door normale maaltijden.

De onderhoudsfase (Fase 5)

Om uw nieuwe gewicht te kunnen behouden, gaat u uw gewicht stabiliseren; d.w.z. u creëert evenwicht tussen uw energie-inname en uw energieverbruik.

 

Enkele ervaringen zijn nader uitgewerkt - zie verder.

Meer informatie over afvallen met het eiwitdieet van Prodimed vindt u op Prodimed.nl..