Bereken je gezonde gewicht:

Lengte:
 m  cm

Gewicht:
 kg

Papelaan 85 j
Voorschoten
(071) 5622 955

Huis te Landelaan 490
Rijswijk

Kanaalweg 33
Capelle a/d IJssel
(010) 2236 683

06-2003 6159
info@devoorsprong.nl

Lid van NVD

Ervaringen

Meningen en uitspraken over het Prodimed/Proteika dieet (vervangmaaltijden)

ENKELE ERVARINGEN MET PRODIMED VAN DE AFGELOPEN 10 JAREN!

Ik weet het al heel lang "ik moet afvallen". Ik durf eigelijk niet meer op de weegschaal te staan. Mijn gezondheid lijdt onder mijn overgewicht.(mijn humeur wordt er ook niet beter op).

 

NIEUWSFLITS: Onlangs (week 40) heeft Libelle de resultaten bekend gemaakt van de dames die een half jaar geleden, ieder op hun eigen manier, aan gewichtsvermindering hebben gedaan. Toen gaf het Prodimed/Proteika-dieet het beste resultaat. En ook nu, na een half jaar, is deze gewichtsreductie gebleven ondanks deze snelle manier van afvallen.

Onlangs overtuigde een client mijn stagiaire - die een dagje meeliep - van het nut van dit dieet: "Ik heb al veel dieten geprobeerd maar dit is het enige dieet waarbij ik GEEN hoofdpijn krijg".

Iemand anders: "Ik ben nu 16 kg kwijt. Het is voor mij echt geweldig spul!!"

NIEUWSFLITS: In de Libelle van week 15 wordt melding gemaakt van dit dieet. Het artikel gaat in op de verschillende manieren van afvallen. Een half jaar lang is een aantal dames gevolgd in hun poging overtollige kilo's kwijt te raken. Elke methode (o.a. onder begeleiding van een dietiste van Thuiszorg, New Figure, Ladyline, Figurella) gaf een min of meer tevreden resultaat. Maar het Prodimed/Proteika dieet stak er, qua resultaat, met kop en schouders bovenuit. Opnieuw zullen de dames een half jaar gevolgd worden om te zien of het behaalde gewichtsverlies ook blijvend is.

Mw. G. te L. "Via een vriendin hoorde ik over dit eiwitdieet. Zij was erg enthousiast over het behaalde resultaat en in zo'n korte tijd. Ik vond het voor mijzelf ook weer eens tijd worden 'iets' te gaan doen aan mijn overgewicht, alle andere pogingen strandden. Op Internet heb ik alles goed doorgelezen, en de 'knop' weer omgezet. Daarbij kwam, het is weer wat nieuws en dat helpt vaak. De kosten liggen vrij hoog......maar dit is juist de stimulans om NIET op te geven. Ik ben op 1 februari gestart, 3 maanden later was ik 22 kg lichter en ik voel me topfit. Achteraf zeg ik: ik ben nog nooit zo makkelijk en in zo'n korte tijd afgevallen. Ik heb geen honger gehad, alles was heel smakelijk. Het is zeker aan te bevelen".

Hanneke 24 jaar en fulltime verpleegkundige: "Ik las voor het eerst over Prodimed/Proteika op de site. Vooral de zin 'gemiddeld 6-10 kg per maand afvallen' sprak me erg aan. Ik had al vele verschillende dieten geprobeerd maar iedere keer faalde ik weer. Vol goede moed ben ik hiermee gestart. 't Was een beetje wennen maar eigenlijk was het allemaal makkelijk te doen; met name veel duidelijkheid over wat wel mocht en wat niet. Sommige smaken vond ik minder lekker maar de keuze is gelukkig erg groot. In 4 weken ben ik 9 kg kwijtgeraakt zonder lusteloos te zijn en zonder hongergevoel. In tegendeel, het geeft juist energie om te voelen dat je kleding ruimer gaat zitten. Na een half jaar was ik 40 kg kwijt. Het is allemaal heel snel gegaan en toch heb ik, tijdens mijn vakantie, ook heerlijk kunnen genieten. 'k Heb zelfs ' normale'  dingen gegeten en ben toch nog afgevallen. Ik moet nu nog 4 kg kwijt maar dit kost me wel meer moeite dan in het begin. Toch ben ik vastbesloten die laatste kilo's er ook af te halen. Mijn omgeving is heel enthousiast en steunt me ook in die laatste eindsprint. Over enkele maanden ga ik trouwen en natuurlijk moet de trouwjurk dan ook nog passen. Ik heb overigens ontdekt dat het kopen van kleding weer leuk is (had er eerder een hekel aan). Alles staat me weer leuk. Ik straal zekerheid uit en dat merk je aan alles".

Mw T. de W.: " Ik heb al veel geprobeerd maar werd altijd duizelig. Dit dieet houd ik wel vol. Ik heb totaal geen hoofdpijn en geen hongergevoel. Je ziet snel resultaat en wat ook erg belangrijk is, het is ' echt' eten: producten om te drinken en te eten".

Mw V. te V.: "Eerst heb ik informatie ingewonnen via documentatie en Internet. Na deze orienterende fase heb ik zelf het moment gekozen waarop het voor mij het beste uitkwam om te gaan lijnen. In dit dieet zijn de hoeveelheden matig, dus de tijdstippen waarop je mag eten zijn heel belangrijk. Naast de vervangmaaltijden mag je gelukkig veel groente eten. Ook het gebruik van (verse) kruiden maakt het eten heel smakelijk. Verschillende producten lenen zich uitstekend om mee te nemen zoals alle soorten desserts en dranken, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen of bij het winkelen.  Ondersteuning bij het afvallen vind je door aan zoveel mogelijk mensen te vertellen dat je ermee bezig bent en ook beweging helpt enorm goed".

 

Wat ik allemaal zou willen doen als ik weer op een normaal gewicht kom:

- sporten (handballen, skaten en hardlopen)

- bewegen met het gezin

- meer energie

- ongelofelijk veel leuke kleding kopen (ik zou al zo te vreden zijn met maat 42)

- meer niet meer hoeven te verschuilen in openbare gelegenheden

- nooit meer pijn in mijn rug (ok wel onstaan door een hernia maar werd door het overgewicht zeker niet beter)

(dan nog maar niet te spreken over de dagelijkse dingen zoals traplopen, winkelen die mij inmiddels toch wel erg veel moeite gingen kosten)

27-3 neem ik de stap om naar de Voorsprong te gaan. Ik word daar vreselijk geconfronteerd met mijn overgewicht want de weegschaal geeft maar liefs 112,5 kg aan.

Ik ben er klaar voor de kilo's moeten er af.

Ik start direct met de zakjes voeding die gebaseerd zijn op een hoge dosis eiwitten waardoor ik inderdaad tijdens het dieet geen honger heb gehad (alleen de eerste week viel niet mee).

Ik ging afvallen en hoe.

13-7 was ik de eerste 28 kilo kwijt. Even een break, vakantie tijd.

Tijdens de vakantie gewoon lekker gegeten inmiddels kan je niet zoveel meer eten maar toch lekker wijntje en lekker eten.

Ik had mij voorgenomen echt van de vakantie te genieten en de dag na terug komst direct weer door te gaan met de zakjes.

Na thuis komst bleek deze vakantie mij 2,5 kilo gekost te hebben, maar vooruit veel water en de zakjes moesten mij weer gaan helpen om de vakantie kilo's kwijt te raken en op mijn streefgewicht te komen.

Half oktober

Het is zover. Ik ben nog net iets boven de 70 kilo, we starten met de opbouw fase naar het normale eten. (vreemd ik moet ineens gaan nadenken wat ik moet en mag eten, die zakje waren makkelijker). 

Ik val in fase 2 nog 2.5 kilo af.

In fase 3 nog 1,5 kilo en voor het eerst in hele lange tijd wordt er tegen mij gezegd dat ik niet meer moet afvallen dat ik met 66,5 kilo toch wel een heel mooi gewicht heb voor iemand van 1,73 meter.

de verandering:

Ik kan weer gewoon handballen, rennen springen noem maar op.

Energie wordt veel beter moet ik zelf ook nog wel aan werken

En ja ik heb heel veel leuke nieuwe kleding kunnen/moeten kopen, alles in maat 38, fantastisch gevoel als alles wat je aantrekt ook echt leuk staat als je in de spiegel kijkt.

De pijn in mijn rug is voor 90% verdwenen, de rest zal ik door training zelf moeten doen.

Het is nu 28-01: 2 maanden nadat ik gestopt ben met de zakjes.

Ik eet weer normaal, maar let wel erg op met wat ik eet en probeer consequent elke maandag op de weegschaal te gaan staan om mijn gewicht op het zelfde niveau te houden.

Dit is niet makkelijk. Ik moet echt zoeken naar de balans.

Ik moet deze fase ook goed afronden zodat ik niet een terugval krijg naar mijn oude gewicht.

Het bovenstaande zal voor mij dus ook een extra stimulans zijn om mijn netjes aan mijn eetpatroon te houden.

Het klinkt misschien wat overdreven maar ik heb nog nooit zo'n makkelijk dieet gehad.

Het was smakelijk, geen honger en natuurlijk heel belangrijk, ik viel kilo's per week af.

 

 

Zomer

Hijgend en puffend kom ik op het strand aan. Uiteraard krijgt de warmte de schuld maar ongeveer 500 meter over de camping lopen met een licht stoeltje moet toch te doen zijn. Nee de waarheid is: Ik ben te dik, veel te dik!! Uithijgend in mijn stoel dacht ik aan mijn zusje die met een of ander poedertje vrij snel veel kilo’s is afgevallen en geen honger heeft gehad. Dat spreekt me wel aan en ik besluit om er werk van te maken. Na de vakantie ben ik eens rond gaan kijken op internet en zag dat er heel veel mensen zijn die veel tot heel veel zijn afgevallen met Prodimed, een eiwitdieet. De producten zijn alleen te koop via een diëtiste. Ik besluit het erop te wagen en maak een afspraak met Netty Lalieu van Diëtistenpraktijk de Voorsprong. Na een inleidend gesprekje werd ik gewogen en boem!! 107,8 kg!!! schoon aan de haak. Een BMI van bijna 32!!!! Ik heb zogezegd obesitas, een gevaar voor de gezondheid, dat wist ik natuurlijk wel maar heb het eigenlijk altijd ontkend. Er moest dus wat gebeuren en dat werd het eiwitdieet van Prodimed. Iedere dag vijf tot zeven zakjes, oplossen in water en afvallen maar. (Klinkt heel simpel maar dat is het ook.) Het assortiment aan Prodimed producten bestaat uit: koude en warme dranken, ontbijtgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts. Er zijn combinatiedoosje zodat je kunt uitproberen wat het lekkerste smaakt. Ik vond inderdaad niet alles lekker maar het maakt niet uit wat je neemt, als je het maar neemt. Nadeeltje is dat het bij elkaar vrij prijzig is. Verder mag ik heel veel soorten groenten en krijg ik nog extra vitaminen en mineralen in de vorm van pillen. Daar moet ik het voorlopig mee doen.

Thuis heb ik mijn buik- en borstomvang opgemeten (beide 120 cm) om nog een extra referentiekader te hebben en bereid me het weekend (lekker gegeten joh) voor om te beginnen aan mijn afvalproject.

4 september  was de eerste dag dat ik alleen nog maar shakies (zoals we het thuis noemen) "eet". Mijn meisjes thuis steunen me en willen in mijn nabijheid eigenlijk geen vast voedsel eten, maar dat is natuurlijk niet vol te houden. (Wel erg lief). Mijn collega’s zitten me een beetje meewarrig aan te kijken en zijn nogal sceptisch. Dat ik eraan ga beginnen is tot daar aan toe maar volhouden zal moeten blijken.

Ik kom de eerste week met vallen en opstaan door. Tussendoor nog een paar dagen migraine gehad en dat maakt het er niet leuker op. Een week later weer naar de praktijk en wegen. Ik kan mijn geluk niet op, 102,5 kg. Ik ben dus in de eerste week meer dan 5 kg afgevallen. Mijn motivatie kan niet stuk. Weer een hele vracht van die zakjes meegenomen en vol goede moed de tweede week in waarin ik ruim 2 kg afviel. Niet zoveel als de eerste week maar samen toch bijna 8 kg en dat is er alvast maar af. Zoals gezegd niet alles is lekker maar de koude dranken zijn heel goed te doen. Honger heb ik totaal niet. Ik heb dat altijd met een korreltje zout genomen maar het is echt waar!! Ik heb echt geen honger. Moeilijke momenten zijn verjaardagen en feestjes, maar met wat lekkere knabbeltjes zoals tomaatjes en radijsjes kom je de avond wel door. Het is tenslotte voor het goede doel. Mijn omvang neemt snel af, mijn kleding wordt te groot, iedereen gaat het zien en ik krijg van alle kanten complimenten. Nog meer motivatie om door te gaan heb je echt niet nodig.

Vandaag is het 25 november, bijna 12 weken ben ik bezig. Ik weeg 83,4 kg, mijn BMI is minder dan 25 en ik heb dus een gezond gewicht. Mijn buikomvang is afgenomen met 23,5 cm en mijn borstomvang met bijna 20 cm. Al mijn oude kleren zijn mijlen te groot en rijp voor de vuilnisbak. Ik voel me fantastisch en heb bergen energie. Mijn gezin is (net als ik) apetrots en ook mijn vrienden en collega’s vinden het een hele prestatie. Ik had het nooit voor mogelijk gehouden dat het zou lukken. Ik heb bijna mijn streefgewicht gehaald en ben nu vast van plan om op dit gezonde gewicht te blijven. Daarom ben ik ook meer gaan sporten wat overigens een stuk makkelijker gaat als je een zoveel minder weegt.

Kortom, ik ben gelukkig, ik ben heel blij dat het gelukt is en kan het iedereen aanraden. Het is makkelijk vol te houden en dat komt ook door dat je echt ziet dat je afvalt en de reacties van de buitenwereld. De weegschaal en ik zijn weer vrienden.

Tot zover