Inspiratiemiddag met Cordula Rooijendijk

Op dinsdag 14 november 2023 verwelkomen wij gastspreker Cordula Rooijendijk.

Cordula, met haar jarenlange ervaring als directeur van een basisschool in Amsterdam en als auteur van inspirerende werken – waaronder haar laatste boek Vijftien lessen die kleurrijke scholen ons kunnen leren– zal ons meenemen op een boeiende reis door diverse onderwerpen.

Workshopinhoud:
Leer de ander kennen: We zullen bespreken waarom het van vitaal belang is om op te groeien in contact met ‘andere’ mensen en wat kunnen we, zowel thuis als op school, doen om ‘de ander’ te ontmoeten? Hoe kunnen we onze klaslokalen en scholen aantrekkelijker maken voor ‘de ander’?

Praat met elkaar: We zullen specifieke thema’s zoals Paarse Vrijdag en Lentekriebels bespreken en kijken naar wat we kunnen leren van kleurrijke scholen op dit vlak. Hoe kunnen we open en respectvolle gesprekken voeren over diversiteit en inclusie?

Kansengelijkheid: Cordula zal de complexiteit van kansengelijkheid in het onderwijs belichten en de dilemma’s die hiermee gepaard gaan. We zullen reflecteren op onze rol in het betrekken van alle ouders bij onze schoolgemeenschappen en ontdekken wat we van kleurrijke scholen kunnen leren om deze gelijkheid te bevorderen.

Aan het einde van de workshop zullen we evalueren:
Na alles wat we hebben geleerd en besproken; wat zou jij als eerste willen aanpakken op jouw school? Wat kun je morgen al anders doen om een positieve verandering teweeg te brengen?
 

Kortom het belooft een hele inspirerende en waardevolle middag te worden onder leiding van Cordula Rooijendijk.
 

Alle aanwezigen ontvangen ook haar (gesigneerde) boek “Vijftien lessen die kleurrijke scholen ons kunnen leren”
 

Leestip: Interview met Cordula uit het tijdschrift Dwarsdenkers

Locatie

OBS De Vier Windstreken, Parlevinker 11-13, 1034 PX Amsterdam

Data

Dinsdag 14 november van 15.30 tot 17.30 uur (inloop vanaf 14.45 uur) met aansluitend een borreltje

Geïnspireerd? Het intekenformulier vind je hier