Tinkering Workshop

NEMO is partner in een Europees project, Tinkering. Scholen hebben in dit project de mogelijkheid om gratis getraind te worden in de methodologie van Tinkeren en zo op een laagdrempelige manier met Wetenschap en Techniek op school aan de slag te gaan.

 

Wat is tinkering?

Tinkeren is een methode, werkvorm en manier van denken en werken waarin elementen van onderzoeken en ontwerpend leren terug komen. Tinkering activiteiten zijn hands-on, creativiteit, probleemoplossend vermogen en eigen inbreng worden benadrukt. Het einddoel is open en er is veel ruimte om zelf creatief invulling te geven aan wat je maakt. Het maak- en leerproces is belangrijker dan het resultaat. Plezier en de tijd er voor kunnen nemen zijn belangrijk.

 

Wat krijg je?

Gratis workshop Tinkeren waarin we dieper ingaan op wat Tinkeren is, we een hands-on activiteit doen en er informatie gegeven wordt over het verloop van het project.
Gratis bezoek aan Nemo in de periode nov 2019 – feb 2020, waarbij je leerlingen de workshop Lichtbaan volgen, jij observeert je leerlingen met een observatie formulier.

Vervoerskosten kunnen niet vergoed worden.

 

Praktisch

Je volgt de workshop Tinkeren op 28 november 2019 van 15.00 tot 17.00 uur.
Je bezoekt NEMO in de periode november 2019 – februari 2020.

Je leerlingen volgen de workshop Lichtbaan terwijl jij ze observeert via een observatieformulier.
Na het bezoek aan NEMO vul je online reflectie vragen in.
Je bent aanwezig bij een afsluitende bijeenkomst, waarschijnlijk februari/maart 2020.

 

Locatie

De workshop vindt plaats op de IJpleinschool, Gedempte Insteekhaven 85.

 

Voor wie?

Leerkrachten van de groepen 5, 6, 7 en/of 8. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar.