Webinar over Wetenschap & techniek onderwijs

Ben je op zoek naar didactische tips en/of ondersteuning bij je Wetenschap & techniek onderwijs? Bezoek dan de hybride webinars van Wetenschapsknooppunt Amsterdam, een samenwerking van de Amsterdamse universiteiten. Wetenschappers en didactische experts van de lerarenopleidingen delen informatie over een actueel thema en bieden lesmateriaal waarmee je in de klas aan de slag kunt.
 
Op woensdag 4 oktober van 15.30 – 17.00 legt Birgit Bekker (junior onderzoeker, UvA) uit waarom kinderen eigenlijk kleine wetenschappers zijn.
 
Kinderen worden geboren met intrinsieke nieuwsgierigheid en vormen hypothesen over hoe de wereld werkt. Toch denken sommige kinderen bij voorbaat dat wetenschap niets voor hen is. Dit geldt vooral voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar ze niet in aanraking komen met wetenschap. Door kinderen op school in aanraking te laten komen met de basisprincipes van de wetenschap kunnen ze ongeacht hun thuissituatie ontdekken of wetenschap iets voor hen is.
 
Tijdens het webinar zullen we het hebben over sociale achtergrond, stereotypen over wetenschap en kansenongelijkheid. Ook delen we lesmateriaal Lil’Scientist van de Jonge Akademie en IMC Weekendschool waarmee kinderen spelenderwijs échte wetenschap kunnen beoefenen.
 
Trainer

Birgit Bekker (junior onderzoeker, UvA)

 

Doelgroep

Voor onderwijsprofessionals die geinteresseerd zijn in wetenschap & techniekonderwijs

 

Locatie

Online

 

Tijdstip

15.300 – 16.15 uur

 

Data

4 oktober 2023

 

Aanmelden

Kan via dit www.wetenschapsknoop.amsterdam/nascholing formulier