Verdiep in IEP

Inhoud van de training

Hoe haal je het optimale uit het IEP LVS? In deze workshop leer je om de IEP-resultaten te analyseren en leer je aan de hand hiervan een plan van aanpak te maken voor het onderwijsaanbod. Je oefent met verschillende handvatten en tools zodat je hiermee een inhoudelijk kwaliteitsgesprek kunt voeren.

 

Tijdens deze sessie duik je in de IEP-resultaten; hebben de leerlingen het beoogde niveau bereikt? En zijn de leerlingen op koers om het streefniveau te gaan halen? We frissen je kennis op over de visie. Vervolgens kijken we vanuit deze visie naar de resultaten in je LVS. We bespreken de verschillende onderdelen binnen het IEP LVS (hoofd, hart en handen) en laten zien welke overzichten waardevolle inzichten bieden. Vanuit je analyse kun je gerichte keuzes maken voor je onderwijsaanbod, zodat het aansluit op de behoeft van de leerlingen.

 

Afhankelijk van de behoefte zoomen we in op leerling-/groepsniveau of juist op schoolniveau. Bij leerling-/groepsniveau gaan we met behulp van de kwaliteitskaart aan de slag met één vaardigheid en maak je een plan van aanpak. Wanneer we inzoomen op schoolniveau, ontwerpen we aan de hand van tools en tips een kader voor het voeren van een inhoudelijk kwaliteitsgesprek. Met deze inzichten kun je als schoolleider en/of intern begeleider keuzes maken voor je school om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

 

Doelgroep

Deze training is voor leerkrachten, schoolleiders en/of intern begeleiders. Iedereen die al een uitnodiging voor deze training heeft ontvangen hoeft zich niet opnieuw aan te melden.

Het maximaal aantal deelnemers is 20

 

Datum en locatie

6 februari 2025 9:00-12:00

Stafbureau Innoord, Klaprozenweg 75H

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot 20 januari 2025 via deze link