Masterclass Meer met film

Kinderen groeien op in een wereld vol bewegende beelden. Film is overal. Naast gesproken en geschreven taal, is het inmiddels dé manier waarop ze met elkaar communiceren. Des te belangrijker om kinderen op een jonge leeftijd beeldvaardig te maken. Met onze Masterclass Meer met film ontdek je wat film kan betekenen voor jouw lessen en leerlingen.

 

In je dagelijkse lespraktijk zet je beelden wellicht al regelmatig in. Maar weet je ook hoe je beelden kunt bespreken, waar je geschikte films kunt vinden of hoe je eenvoudig films maakt? Of vind je het moeilijk je leerlingen hierover iets te leren, weet je niet waar te beginnen? Speciaal voor jou is er nu de Masterclass Meer met Film van Eye Filmmuseum. Hierin ga je zelf hands-on aan de slag met film en leer je hoe je met simpele tools met film aan de slag kan in jouw klas. De masterclasses worden geven door een leerkracht basisonderwijs die in zijn/haar lespraktijk al veel met film werkt. Zo garanderen we je dat de lessen die je leert, direct in te zetten zijn en aansluiten bij je klassenpraktijk.

 

Er zijn twee masterclasses te volgen in schooljaar 2020-2021, je kunt ze los volgen of inschrijven voor beide:

 

Masterclass Meer met film #1 – kijken
Van speelfilms tot nieuwsitems, van vlogs tot Snapchats: we drukken ons uit en communiceren dagelijks via bewegend beeld. Daarom is leren over en met beeldtaal net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Hoe je leerlingen bewust leert kijken ontdek je in deze masterclass. Daarvoor hoef je geen filmkenner te zijn, iedereen kan het. Ook krijg je talloze tips voor geschikte films en lesmateriaal.
Voor: leerkrachten uit alle groepen
Trainer: Lukas van der Starre (voormalig basisschooldocent en lid van het Netwerk Filmeducatie)
Datum: woensdagmiddag 4 november 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam

 

Masterclass Meer met film #2 – maken
Je leert pas echt hoe film werkt door zelf film te maken. Bonus: werken met film in de klas is ontzettend leuk en je werkt (on)bewust aan beeldvaardigheid. Ontdek in deze masterclass hoe je met simpele technieken films kunt maken en ze kunt inzetten als leermiddel.
Voor: leerkrachten die lesgeven aan groep 5 t/m 8.
Trainer: Jeroen Stultiens (Filmleraar van het jaar 2018/2019, Filmcoach en basisschooldocent)
Datum: woensdagmiddag 17 februari 2021 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam

 

Deelnemers: minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers per masterclass – we houden ons aan de RIVM richtlijn van 1,5 meter.

 

Aanmelden: mail naar educatie@eyefilm.nl – vermeld je naam, school, welke masterclass(es) je wilt volgen en aan welke groep je lesgeeft.