Zin in Lezen!

Lezen al jouw leerlingen veel en met plezier? Na deze training wel!

 

Inhoud van de training
Tijdens deze training krijg je handvatten om een rijke leesomgeving in te richten en de leeservaringen van jouw leerlingen te ondersteunen en te verrijken. Je maakt
kennis met de aanpak van Zin in Lezen en leert activiteiten opbouwen rondom het lezen (voorlezen, samen lezen, boekenkring, expertlezen) waardoor jouw leerlingen beter en met meer plezier leren lezen.

De Zin in Lezen aanpak past bij iedere school die werkt met een (thematische) leesaanpak vanuit rijke teksten. Binnen deze op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde, praktische aanpak zijn lezen (vloeiend en met begrip), spreken, schrijven en het vergroten van de kennis van de wereld en woordenschat onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Na deze training weet je hoe je het lezen van jouw leerlingen doelgericht kunt ondersteunen en wat je daarbij doet voor, tijdens en na het lezen.

NB: Er zijn scholen die volledig werken volgens de Zin in Lezen aanpak. Ben je geïnteresseerd in die aanpak, dan is deze training een mooie kennismaking. De training is echter ook geschikt
voor wie nu en in de toekomst ‘gewoon’ met de huidige aanpak of methode wil blijven werken.

 

Deelgroep
Deze training is bedoeld voor leerkrachten van groep 4 t/m 8 die de kwaliteit van hun leesonderwijs verder willen versterken en het leesplezier van de leerlingen wil vergroten.

 

Data
Zin in lezen! bestaat uit drie trainingen op de volgende data:
– 18 september 2024 van 15:00 tot 17:00
– 22 oktober 2024 van 15:30 tot 17:30
– 12 november 2024 van 15:30 tot 17:30
De trainingen wordt verzorgd door Tonny Bruin (Zin in Lezen trainer).

 

Locatie
De trainingen Zin in Lezen! vinden plaats op de IJdoornschool.

Alkmaarstraat 14, 1024 TT Amsterdam

 

Aanmelden
Aanmelden voor deze training kan tot 10 september 2024 via deze link. Het minimaal aantal deelnemers is 6 en het maximaal aantal deelnemers is 32.